Program

 

 

Četvrtak  27.12.  u   20  sati

BOHEMIAN   RHAPSODY

 

Redatelj: Bryan Singer
Glumci:  Rami Malek, Joseph Mazzello, Lucy Boynton
Godina proizvodnje: 2018.
Rod i vrsta: Igrani Dugometražni
Žanr: Drama, Glazbeni, Biografski
Porijeklo: Ujedinjeno Kraljevstvo,Sjedinjene Američke Države
Kategorizacija: Kategorija “12”
Producent: Bryan Singer

Sinopsis:  Biografski film o životu Freddieja Mercuryja kroz opus grupe Queen postao je jedan od najiščekivanijih filmova u posljednjih par godina. Film Bohemian Rhapsody prikazuje period od 1970. godine i osnivanja benda, do 1985. kada su Queenovci održali fantastičan Live Aid koncert, šest godina prije Freddiejeve smrti. Bohemian Rhapsody je epska priča o legendarnom bandu Queen i pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju – čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.
Bohemian Rhapsody je priča o ljubavi, boli, prihvaćanju i  sjajnoj glazbi. Film prikazuje i u Freddiejev privatni život te kako se bend suočavao s tolikom slavom i čega ih je naposljetku sve to koštalo.

Petak  28. 12.  u  20  sati

Colette 

Redatelj: Wash Westmoreland
Glumci: Keira Knightley, Dominic West
Godina proizvodnje: 2018.
Rod i vrsta: Igrani Dugometražni
Žanr: Drama, Biografski, Povijesni
Porijeklo: Sjedinjene Američke Države
Kategorizacija: Kategorija “12”

Sinopsis: Nakon što se udala za uspješnog parižanina poznatog pod imenom „Willy“ , Sidonie-Gabrielle Colette  napušta svoj dom u kojem je provela djetinjstvo kako bi živjela u Parizu – mjestu gdje se spajaju intelekt i umjetnički glamur. Nedugo potom, Willy nagovara Colette da ona bude ta koja će pisati romane, a koji će se izdavati pod njegovim imenom. Ona uskoro započne pisati polu-autobiografski roman o odvažnoj i besramnoj djevojci sa sela imena Claudine. Roman postaje bestseler i kulturna senzacija. Colette i Willy postaju glavna atrakcija u Parizu, a njihove zajedničke avanture inspiriraju nove romane s likom Claudine. Međutim, Colette uskoro započne bitku za kreativnim vlasništvom svojih knjiga, bitku koja prkosi ulogama spolova tog vremena i koja će ju u konačnici natjerati da pobijedi društvene ograničenosti te izvrši revoluciju u svijetu književnosti, mode i seksualnog izražaja.

Subota  29.12.  u  17  sati

Smrtonosni strojevi

Mortal Engines

 

Redatelj: Christian Rivers
Glumci:  Hugo Weaving, Stephen Lang
Godina proizvodnje: 2018.
Rod i vrsta: Igrani Dugometražni
Žanr: Akcijski, Pustolovni, Fantastika
Porijeklo: Sjedinjene Američke Države,Novi Zeland
Kategorizacija: Kategorija “12”
Scenarij: Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens
Producent: Peter Jackson, Fran Walsh

Sinopsis: Smrtonosni strojevi zapanjujuća je nova epska avantura, nastala u režiji majstora specijalnih efekata, Oscarovca Christiana Riversa (King Kong), a prema istoimenoj, nagrađivanoj književnoj sagi iz 2001., pisca Philipa Reevea.
Tisuće godina nakon što su kataklizmički događaji izbrisali civilizaciju kakvu danas poznajemo, čovječanstvo se prilagodilo novonastalim uvjetima i razvio se novi način života. Gigantski mobilni gradovi sada haraju Zemljom u obliku smrtonosnih strojeva i gospodare manjim naseljima, osvajajući predio po predio. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), iz londonskog Lower Tier-a, uslijed susreta s opasnim bjeguncem Hesterom Shawom (Hera Hilmar), nalazi se u borbi za vlastiti opstanak. Neočekivani dvojac čiji se putevi nikada nisu trebali sresti, spoj je potpunih suprotnosti koje čine nevjerojatan savez, predodređen da promjeni tijek budućnosti.

Subota  29. 12.  u  20  sati

Sad ili nikad

Second Act

 

Redatelj: Peter Segal
Glumci: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Milo Ventimiglia
Godina proizvodnje: 2018.
Rod i vrsta: Igrani Dugometražni
Žanr: Komedija, Romansa
Kategorizacija: Kategorija “12”

Sinopsis: Radnja filma prati Mayu , trgovkinju, koja potpuno mijenja svoj način života i navike kako bi dokazala da titula i diploma nisu presudne ako želimo uspjeti u životu. Maya živi u Queensu i već 15 godina radi isti posao u supermarketu. Nakon što očekivanu promociju dodijele nekom drugom, uz pomoć falsificiranog životopisa i najbolje prijateljice Joan dobije uredski posao iz snova. Jedini je problem što o tom poslu ne zna apsolutno ništa, a mora i ozbiljno poraditi na svom stilu…