Program

Četvrtak  17.10.  u  20  sati

Subota  19.10.  u  20  sati

Povratak u zemlju zombija

Zombieland: Double Tap

Redatelj: Ruben Fleischer
Glumci:  Woody Harrelson, Emma Stone
Godina proizvodnje: 2019.
Rod i vrsta: Igrani Dugometražni
Žanr: Komedija, Akcijski, Film strave
Porijeklo: SAD
Početak distribucije: 17.10.2019.
Kategorizacija: Kategorija “18”

Sadržaj: Desetljeće nakon što je film Dobrodošli u zemlju zombija postao hit i kultni klasik, glavna glumačka ekipa (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin i Emma Stone) ponovno se udružuju s redateljem Rubenom Fleischerom (Venom) i scenaristima originala Rhettom Reeseom i Paulom Wernickom (Deadpool) u Povratku u zemlju zombija. U ovom nastavku za kojeg su scenarij napisali Rhett Reese, Paul Wernick i Dave Callaham, koji se proteže kroz humoristični kaos od Bijele kuće i kroz unutrašnjost Amerike, ovih četvero ubojica suočit će se s novim vrstama zombija koji su evoluirali od prvog filma, ali i s nekim novim preživjelim ljudima. No ono najvažnije, morat će se suočiti s glavoboljom koju uzrokuje njihova sarkastična, novostvorena obitelj.

https://vimeo.com/336047862

Petak  18.10.  u  20  sati  (titlovano)

Subota  19.10.  u  17,45  sati  (sinkronizirano)

Gospodarica zla

 Maleficent: Mistress of Evil

Početak distribucije: 17.10.2019
Redatelj: Joachim Ronning
Žanr: avanturistički, fantastični
Uloge: Angelina JolieElle FanningChiwetel EjioforSam RileyHarris Dickinson
Trajanje : 119 minuta
Rod i vrsta: Igrani, Dugometražni
Godina: 2019
Država: SAD
Kategorija: “Svi uzrasti”

Sadržaj: U Disneyevoj Gospodarici zla 2, nastavku globalnog hita o priči o Trnoružici iz 2014., Zlurada (Angelina Jolie) i njeno kumče Aurora (Elle Fanning) počinju preispitivati kompleksne odnose unutar obitelji koji ih vežu. Dok se razvijaju u različitim smjerovima zbog Aurorine nadolazeće svadbe, na svom se putu susreću s neočekivanim saveznicima i novim mračnim silama. Godine su bile blagonaklone prema Zluradoj i Aurori. Njihov odnos, stvoren na temelju slomljenog srca, osvete i na kraju ljubavi, sada je procvao. Unatoč tome, mržnja između ljudi i vila i dalje postoji. Aurorino nadolazeće vjenčanje s princom Phillipom razlog je slavlja u kraljevstvu Ulstead i susjednom Moorsu s kojim se kraljevstvo zbog svadbe povezuje. Kad neočekivani susret donese moćnog novog saveznika, Zlurada i Aurora zauzmu suprotne strane u Velikom ratu zbog čega počinju preispitivati svoju odanost i sposobnost da uopće budu u istoj obitelji.

https://youtu.be/bx3gaLQNwig

Četvrtak  24.10.  u  20  sati

Rat struja

 The Current War

Redatelj: Alfonso Gomez-Rejon | ŽANR: biografija, povijesna drama
Uloge: Benedict Cumberbatch, Nicholas Hoult, Tom Holland, Michael Shannon
Trajanje: 107 minuta
Godina: 2017
Država: SAD
Početak distribucije: 24.10.2019

Sadržaj: Okosnica filma je bespoštedno nadmetanje Edisona i Georgea Westinghousea oko toga čiji će električni sustav strujom opskrbljivati moderni svijet. Priča prati Thomasa Edisona (Benedict Cumberbatch) koji se drži svoje istosmjerne struje i nju pokušava uvesti na Manhattan unatoč očitim nedostacima. No, plan mu ne ide glatko jer tu u priču dolazi Nikola Tesla (Nicholas Hoult) sa svojom izmjeničnom strujom, a njega financijski podupire bogataš i biznismen Westinghouse (Michael Shannon).

https://youtu.be/Q46cw-cuzAQ

 

Petak  25.10.  u  20  sati

Judy

Redatelj: Rupert Goold
Glumci:  Renée Zellweger, Rufus Sewell
Godina proizvodnje: 2019.
Rod i vrsta: Igrani Dugometražni
Žanr: Drama, Biografski, Povijesni
Porijeklo: SAD
Početak distribucije: 24.10.2019.
Kategorizacija: Kategorija “12”

Sadržaj: Zima je 1968. a legenda showbusinessa, Judy Garland, dolazi nastupati u London. Prošlo je 30 godina otkako je snimila „Čarobnjaka iz Oza“, no ako joj je glas i oslabio, njegov dramatični intenzitet samo je ojačao. Pripremajući se za nastup, boreći se s menadžmentom, šarmirajući glazbenike i prisjećajući se uspomena s prijateljima i obožavateljima, njezina pamet i toplina posebno dolaze do izražaja. Čak se ostvaruje i njezin san o ljubavnoj romansi, kad joj počne udvarati Mickey Deans, njezin uskoro peti muž. Pa ipak, Judy je krhka. Radeći 45 godina od svojih 47, ona je iscrpljena; progone ju sjećanja iz djetinjstva koje je izgubila zbog Hollywooda, vuče ju želja da se vrati kući svojoj djeci. Hoće li imati snage nastaviti? Uz neke od njezinih najpoznatijih pjesama, uključujući bezvremenski klasik „Over the Rainbow“, JUDY slavi glas, sposobnost za ljubav i pravi glamour „najveće svjetske zabavljačice.“

 

 

 

 

Četvrtak  31.10.  u  19  sati
Subota  02.11.  u 11  sati

Obitelj Adams

The Addams Family

RedateljGreg Tiernan, Conrad Vernon
Žanr: Animacija, komedija, obiteljski
Scenarist: Matt Lieberman, Charles Addams
Glumci:Ozren Grabarić, Jasna Bilušić, Mila Elegović, Klara Uglešić, Eva Biljan, Nikola Čiča, Dražen Bratulić, Dora Jakobović, Dragan Peka, Mima Karaula
Godina proizvodnje: 2019.
Rod i vrsta: Animirani Dugometražni
Žanr: Komedija, Fantastika, Obiteljski
Trajanje: 98 minuta
Porijeklo: Ujedinjeno Kraljevstvo,Kanada,
Početak distribucije: 31.10.
Kategorizacija: Kategorija “Svi uzrasti”

Sadržaj: Ako ste mislili da je vaša obitelj čudna, razmislite još jednom. Pred vratima je jedna od  najčudnijih, najneobičnijih i najstrašnijih obitelji svih vremena – obitelj Addams. Ovog listopada u kina dolazi animirana obiteljska komedija koja prikazuje zgode i nezgode slavne obitelji.
Animiranu komediju su režirali Conrad Vernon i Greg Tiernan a temelji se na likovima koje je stvorio američki karikaturist Charles Addams, poznat po svojim izuzetno mračnim i jezovitim likovima.
Morticia Addams je vrlo odana mužu i djeci, te je svojevrsno blijedo ljepilo koje drži obitelj na okupu. Zlobni ali dobar Gomez Addams je strastveno zaljubljen u svoju suprugu te se jako uzrujava oko problema koje najčešće sam zakuha. Njihova kći Wednesday Addams je sjajna ali uvijek loše raspoložena teenegerka koja ima dugu pletenu kosu i specifičan smisao za humor. Desetogodišnjak Pugsley Addams obožava upadati u probleme. Ujak Fester odnosno Fester Addams je veseljak dobre naravi koji je neprekidno u sukobu s zakonom.
Obitelj Addams ulazi u sukob se Margaux Needler, lokalnom TV zvijezdom koja se bavi uređivanjem domova, te se pod svaku cijenu želi riješiti Addamsovih iz svojeg susjedstva. Nevolja nikada ne dolazi sama pa Addamsovima u goste dolazi bliža i šira obitelj što dodatno šokira Margaux i lokalno stanovništvo.