Dječji program

 

https://vimeo.com/336047862

Petak  18.10.  u  20  sati (titlovano)

Subota  19.10.  u  17,45  sati (sinkronizirano)

Gospodarica zla

 Maleficent: Mistress of Evil

Početak distribucije: 17.10.2019
Redatelj: Joachim Ronning
Žanr: avanturistički, fantastični
Uloge: Angelina JolieElle FanningChiwetel EjioforSam RileyHarris Dickinson
Trajanje : 119 minuta
Rod i vrsta: Igrani, Dugometražni
Godina: 2019
Država: SAD
Kategorija: “Svi uzrasti”

Sadržaj: U Disneyevoj Gospodarici zla 2, nastavku globalnog hita o priči o Trnoružici iz 2014., Zlurada (Angelina Jolie) i njeno kumče Aurora (Elle Fanning) počinju preispitivati kompleksne odnose unutar obitelji koji ih vežu. Dok se razvijaju u različitim smjerovima zbog Aurorine nadolazeće svadbe, na svom se putu susreću s neočekivanim saveznicima i novim mračnim silama. Godine su bile blagonaklone prema Zluradoj i Aurori. Njihov odnos, stvoren na temelju slomljenog srca, osvete i na kraju ljubavi, sada je procvao. Unatoč tome, mržnja između ljudi i vila i dalje postoji. Aurorino nadolazeće vjenčanje s princom Phillipom razlog je slavlja u kraljevstvu Ulstead i susjednom Moorsu s kojim se kraljevstvo zbog svadbe povezuje. Kad neočekivani susret donese moćnog novog saveznika, Zlurada i Aurora zauzmu suprotne strane u Velikom ratu zbog čega počinju preispitivati svoju odanost i sposobnost da uopće budu u istoj obitelji.

 

https://www.youtube.com/watch?v=O-kDkqhtSlA

Subota  19.10.  u  11  sati

EVEREST-MLADI JETI

Abominable

SINKRONIZIRANO

Redatelj: Jill Culton, Todd Wilderman | ŽANR: animirani
Uloge: Amanda Prenkaj, Mateo Videk, Adrijan Popović, Jasna Bilušić, Goran Malus, Branka Cvitković, Csilla Barath Bastajić
Trajanje : 98 minuta
Godina: 2019
Država: SAD
Kategorija: “Svi uzrasti”
Početak distribucije: 17.10.2019

SADRŽAJ: Kada se tinejdžerka Yi susreće s mladim Jetijem na krovu svoje zgrade u Šangaju, ona i njezini nestašni prijatelji Jin i Peng upuštaju se u epsku potragu da ponovno ujedine čarobno stvorenje sa svojom obitelji na najvišoj točki na Zemlji. Ali troje prijatelja morat će ostati jedan korak ispred Burnisha, bogatog čovjeka koji želi uhvatiti Jetija, i zoologa dr. Zare kako bi pomogli Everestu da se vrati kući. Da li će se Everest uspjeti vratiti kući?

 

 

 

Četvrtak  31.10.  u  19  sati
Subota  02.11.  u 11  sati

Obitelj Adams

The Addams Family

SINKRONIZIRANO

RedateljGreg Tiernan, Conrad Vernon
Žanr: Animacija, komedija, obiteljski
Scenarist: Matt Lieberman, Charles Addams
Glumci: Ozren Grabarić, Jasna Bilušić, Mila Elegović, Klara Uglešić, Eva Biljan, Nikola Čiča, Dražen Bratulić, Dora Jakobović, Dragan Peka, Mima Karaula
Godina proizvodnje: 2019.
Rod i vrsta: Animirani Dugometražni
Žanr: Komedija, Fantastika, Obiteljski
Trajanje: 98 minuta
Porijeklo: Ujedinjeno Kraljevstvo,Kanada,
Početak distribucije: 31.10.
Kategorizacija: Kategorija “Svi uzrasti”

Sadržaj: Ako ste mislili da je vaša obitelj čudna, razmislite još jednom. Pred vratima je jedna od  najčudnijih, najneobičnijih i najstrašnijih obitelji svih vremena – obitelj Addams. Ovog listopada u kina dolazi animirana obiteljska komedija koja prikazuje zgode i nezgode slavne obitelji.
Animiranu komediju su režirali Conrad Vernon i Greg Tiernan a temelji se na likovima koje je stvorio američki karikaturist Charles Addams, poznat po svojim izuzetno mračnim i jezovitim likovima.
Morticia Addams je vrlo odana mužu i djeci, te je svojevrsno blijedo ljepilo koje drži obitelj na okupu. Zlobni ali dobar Gomez Addams je strastveno zaljubljen u svoju suprugu te se jako uzrujava oko problema koje najčešće sam zakuha. Njihova kći Wednesday Addams je sjajna ali uvijek loše raspoložena teenegerka koja ima dugu pletenu kosu i specifičan smisao za humor. Desetogodišnjak Pugsley Addams obožava upadati u probleme. Ujak Fester odnosno Fester Addams je veseljak dobre naravi koji je neprekidno u sukobu s zakonom.
Obitelj Addams ulazi u sukob se Margaux Needler, lokalnom TV zvijezdom koja se bavi uređivanjem domova, te se pod svaku cijenu želi riješiti Addamsovih iz svojeg susjedstva. Nevolja nikada ne dolazi sama pa Addamsovima u goste dolazi bliža i šira obitelj što dodatno šokira Margaux i lokalno stanovništvo.

 

SVJETSKI  DAN  AUDIOVIZUALNE  BAŠTINE

https://www.youtube.com/watch?v=PxwsDAGflq8

Subota  26.10.  u  11  sati

Vlak  u  snijegu

Adaptacija istoimenog romana  Mate Lovraka

ULAZ   BESPLATAN !

Redatelj: Mate Relja
Trajanje: 81 minuta
Država: Jugoslavija
Godina: 1976.
Sadržaj:  Učenici i njihov domaćin Ljuban (Slavko Štimac) s učiteljem putuju u grad no kako se učitelj razboli i ostane u bolnici učenici se moraju sami vratiti kući. Sloga i snalažljivost učenika dolazi do posebnog izražaja kada na povratku iz grada zapnu u snježnoj oluji…
Film “Vlak u snijegu” snimljen je potaknut velikim uspjehom filma “Družba Pere Kvržice” iz 1970. godine kojeg smo prikazali povodom obilježavanja Svjetskog dana audiovizualne baštine 2018.